Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Донбасу - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Донбасу - перші подробиці

Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Донбасу - перші подробиці
Джерело:  online.ua

28 липня український лідер Володимир Зеленський утворив військово-цивільну адміністрацію в місті Сєвєродонецьку, що у Луганській області. Варто звернути увагу на те, що до цього він утворив ВЦА у місті Лисичанську. Відповідний указ уже опублікували на сайті Офісу Президента - він починає діяти з дня його оприлюднення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Утворити військово-цивільну адміністрацію міста Сєвєродонецьк Луганської області. Командувачу Об’єднаних сил, голові Луганської обласної державної адміністрації здійснити відповідно до закону України "Про військово-цивільні адміністрації" заходи, пов’язані з утворенням ВЦА", - йдеться в указі Володимира Зеленського.

Зауважимо, що військово-цивільна адміністрація - це тимчасовий державний орган у складі Об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України, який діє в районі відсічі збройної агресії Росії. ВЦА призначена для забезпечення дії Конституції та законів України, гарантування безпеки і нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку, протидії диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи.

Варто звернути увагу на те, що 27 липня Володимир Зеленський підписав указ про створення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області.

"На виконання Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" постановляю: утворити військово-цивільну адміністрацію міста Лисичанськ Луганської області", - зазначається в указі українського лідера.

Окрім того, в указі надані доручення стосовно цього командувачу ООС і главі Луганської ОДА.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 липня стало відомо, що Володимир Зеленський погодив відставку другого президента Леоніда Кучми з керівництва делегації Києва у Тристоронній контактній групі. Чинний глава держави вже подякував дипломату за його роботу в ТКГ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?