У Зеленського зважилися на неочікуване рішення в переговорах з Росією - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського зважилися на неочікуване рішення в переговорах з Росією - що відомо

У Зеленського зважилися на неочікуване рішення в переговорах з Росією - що відомо
Джерело:  online.ua

Офіс президента України погодив відставку другого президента Леоніда Кучми з керівництва делегації Києва у Тристоронній контактній групі. Чинний лідер Володимир Зеленський виступив з подякою дипломату. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Згідно з оприлюдненими даними, президент з повагою оцінив рішення Кучми залишити переговорний процес.

"Дякую за всі зусилля, яких ви доклали для розблокування Мінського процесу задля досягнення миру. Ваш досвід був надважливим і надзвичайно потрібним. Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому", - наголосив Зеленський.

Кучма у відповідь розповів про відновлення роботи групи й просування на переговорах, що можна побачити з узгоджених рішень.

Колишній державний лідер очолив українську делегацію в ТКГ ще за каденції Петра Порошенка. Пізніше, у червні 2019 року, йому вдруге запропонували керувати групою дипломатів.

Слід нагадати, найбільш ґрунтовним результатом переговорів на мінській платформі став новий режим припинення вогню в зоні ООС. Він набув чинності з опівночі у понеділок, 27 липня. Офіційний Київ на тлі підготовки о нього наголошував, що ці події можуть стати початком стійкого перемир'я — попри те, що його узгоджували далеко не вперше.

Водночас за останній рік прогрес був у переговорах щодо обміну полоненими. За каденцію Зеленського їх відбулося вже декілька.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабміні вважають, Росія щороку витрачає мільярди доларів США на підігрівання війни на Донбасі. Це стало однієї з причини, чому кремлівська сторона погодилася на перемир’я.

На думку віцепрем'єр-міністра Олексія Резнікова, сума витрат Кремля сягає 5 мільярдів доларів щороку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?