Перемога буде за нами: Олег Сенцов зробив заяву після повернення в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Перемога буде за нами: Олег Сенцов зробив заяву після повернення в Україну

Перемога буде за нами: Олег Сенцов зробив заяву після повернення в Україну

Один з найвідоміших в’язнів Кремля – український режисер Олег Сенцов нарешті повернувся на Батьківщину. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, в аеропорту «Бориспіль» його зустрічали не тільки президент та десятки журналістів, але й двоюрідна сестра і донька.

Після приземлення Сенцов зробив невелику заяву для журналістів, в якій повідомив, що до завершення боротьби ще далеко.

«Ми з хлопцями дуже раді опинитися на рідній землі. Хочеться сказати «велике спасибі» всім тим людям, які всі ці роки допомагали нам, нашим родинам. Які домагалися нашого звільнення, і врешті-решт його домоглися. Спасибі вам велике. Сподіваюся, що й інші полонені будуть скоро звільнені. Але навіть зі звільненням останнього полоненого наша боротьба не закінчується. До перемоги ще дуже далеко. Ворог сильний і здаватися не збирається. Але перемога все одно буде за нашою стороною, у нас немає іншого вибору. Слава Україні!», – заявив Сенцов.

Кримчанин Олег Сенцов був затриманий у Сімферополі у травні 2014 року за сфабрикованою справою про тероризм. Його звинуватили у підпалі дверей офісу «Єдиної Росії» та планах підірвати пам’ятник Леніну. За це Сенцова засудили на 20 років в’язниці.

Єдиним доказом у справі проти Сенцова була каска з київського Майдану, яку знайшли при обшуку. Це нібито свідчило про приналежність його до «Правого сектору». Покази проти Сенцова ключового свідка Афанасьєва були вибиті за допомогою катувань, про що сам він пізніше повідомив.

Після вироку Сенцов був відправлений відбувати покарання у колонії «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ. Загалом в ув’язненні він пробув більше 5 років.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, кого Україна видала Росії в обмін на Сенцова та інших полонених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?