Перемога Трампа в США: Обама виступив зі зворушливою промовою
Категорія
Світ
Дата публікації

Перемога Трампа в США: Обама виступив зі зворушливою промовою

Перемога Трампа в США: Обама виступив зі зворушливою промовою
Джерело:  РБК

Президент США Барак Обама виступив з промовою, в якій привітав  кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа з перемогою в президентських перегонах  і розповів про свої розбіжності з Джорджем Бушем-молодшим, який займав крісло президента США до нього.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


Обама підкреслив, що має "значні різночитання" з Дональдом Трампом, але коли його вперше обрали президентом США в 2009 році, він також мав певні різночитання в поглядах з Джорджем Бушем-молодшим.


"Зараз ми всі вболіваємо за його успіх в об'єднанні і управлінні країною, - сказав президент США. - Мирна передача влади є одним із наріжних каменів нашої демократії і протягом декількох місяців ми збираємося показати це всьому світу".


Читайте також: Клінтон дала своїм прихильникам пораду щодо Трампа: з'явилося відео


У контексті розмови про результати голосування він зазначив, що "молоді люди, які тільки прийшли в політику, можуть бути збентежені результатами, проте я хочу, щоб ви знали, ви повинні залишатися натхненними і не ставати цинічними".


Також він зазначив, що підтримував кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон, і тому її програш є для нього сумною подією, але необхідно пам'ятати, що "ми - одна команда, в першу чергу, ми не демократи, як і не республіканці, а американці і патріоти", і необхідно робити все можливе для поліпшення життя в США.


Обама вважає, що Америці потрібні "єдність, відкритість і повага до інститутів", а до кінця його телефонної розмови з Дональдом Трампом республіканець підбадьорився.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі згадали слова екс-спікера Палати представників США Ньюта Гінгріча про можливе надання США летальної зброї Україні в разі президентства Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?