Перемовник Путіна терміново вирушив до Берліну через Україну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Перемовник Путіна терміново вирушив до Берліну через Україну - що сталося

Перемовник Путіна терміново вирушив до Берліну через Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

Заступник голови адміністрації президента Росії та головний перемовник очільника Кремля Дмитро Козак, який є куратором переговорів по Донбасу, неочікувано для всіх 3 липня прибув у Берлін, щоб детально обговорити ситуацію на Сході України з політичними радниками нормандського формату. Варто звернути увагу на те, що це вже не перша поїздка представника Путіна до Німеччини - цьогоріч у травні відбулися таємні переговори Козака і радників канцлерки ФРН Ангели Меркель. Вони обговорили врегулювання конфлікту на Сході України, правда, без представників Києва. Відомо, що Козак поїхав до Берліна для обговорення Донбасу на запрошення німецької сторони. Про це пишуть російські медіа, з посиланням на посольство Росії в Німеччині, передає ONLINE.UA.

"Заступник керівника адміністрації президента РФ Козак прибув з робочою поїздкою до Берліна для участі у зустрічі політичних радників нормандського формату", - йдеться в повідомленні.

Джерело в російській делегації вже заявили, що "предметом зустрічі представників країн "нормандської четвірки" стане широке коло питань щодо реалізації Мінських угод, перш за все заходи щодо політичного врегулювання конфлікту".

Сьогоднішні переговори сам представник Володимира Путіна поки не встиг прокоментувати - він також наразі не пояснив, чому терміново вирушив до Берліну. Однак, варто зазначити, що доволі розлого Дмитро Козак коментував аналогічні переговори, які відбулися у травні

"Це були двосторонні консультації, оцінка поточної ситуації та погляд на майбутнє. Досягли угоди про взаємні подальші дії щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні, по рішенню безлічі непростих завдань, які потребують вирішення у взаємодії з представниками Донбасу, представниками України в нормандському форматі. Ці консультації дадуть додатковий імпульс для інтенсифікації переговорів і в нормандському форматі, і в тристоронньої Контактної групи в Мінську. Будуть надані відповідні сигнали", — заявив тоді Козак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство з питань інтеграції тимчасово окупованих територій поділилося з українцями шокуючими даними щодо ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?