Переселенці з України не будуть двічі сплачувати податки у Польщі
Категорія
Світ
Дата публікації

Переселенці з України не будуть двічі сплачувати податки у Польщі

Переселенці з України не будуть двічі сплачувати податки у Польщі
Джерело:  online.ua

Українські переселенці можуть зберегти податкову резидентність України та не сплачувати податки в Польщі. Це підтверджує офіційний лист польського Міністерства фінансів у відповідь на запит Офісу ефективного регулювання (BRDO) та IT-асоціації України.

Джерело: "Економічна правда"

Українські переселенці не будуть двічі сплачувати податки у Польщі

Зазначається, що 2 місяці тому BRDO та IT-асоціація України звернулись до Кабміну та Міністерств фінансів Болгарії, Німеччини, Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини із закликом залишити без змін податкове резиденство біженців-підприємців, які опинилися в цих країнах через війну.

Мінфін Польщі ухвалив рішення, що українські громадяни, які працюють віддалено, можуть не сплачувати податки в цій країні.

Як основне правило, ми не виключаємо можливість збереження центру життєвих інтересів українців в України протягом війни, - мовиться в заяві польського відомства.

Представники BRDO звертають увагу на те, що цим роз’ясненням офіційна Варшава вкотре проявляє солідарність з українським народом та не намагається тлумачити на свою користь питання визначення "центру життєвих інтересів" українських громадян, навіть якщо вони будуть знаходиться у Польщі більше 183 днів".

Фото - brdo.com.ua

За словами експертів, саме знаходження в Європі строком більше 183 днів може створити юридичну невизначеність в статусі податкової резидентності українських біженців та може призвести до необхідності сплати податків в країні тимчасового перебування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?