Україні вдалося стабілізувати ситуацію на полі бою — Залужний
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні вдалося стабілізувати ситуацію на полі бою — Залужний

Україні вдалося стабілізувати ситуацію на полі бою — Залужний
Джерело:  online.ua

18 липня Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний провів переговори з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Україні вдалось стабілізувати ситуацію на фронті. Зробити це значною мірою допомогли американські ракетні системи М142 HIMARS.

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Залужний поговорив з колегою з США

Підтримую діалог з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку, - написав Залужний.

Головнокомандувач зазначив, що Україні вдалося стабілізувати ситуацію.

Вона складна, напружена, але повністю контрольована. Важливим чинником, що сприяв утриманню нами оборонних рубежів і позицій, є вчасне прибуття М142 HIMARS, які завдають прицільних ударів по ворожим пунктам управління, складам зберігання боєприпасів та палива.

Залужний повідомив, що напередодні засідання Контактної групи з питань оборони України синхронізувв запити української сторони з генералом Міллі.

Щиро подякував своєму колезі та в його особі Сполученим Штатам і їх союзникам за допомогу у боротьбі за свободу.

20 липня відбудеться «Рамштайн-4»

Пентагон раніше повідомив, що четверта зустріч Контактної групи з питань оборони України відбудеться в режимі онлайн.

Порядок денний засідання та майбутню допомогу США та союзників Україні вже обговорили міністри оборони США та України Ллойд Остін та Олексій Резніков.

Нагадаємо, що Контактна група з питань оборони України нараховує понад 35 країн.

Перша зустріч Контактної групи з питань оборони України відбулася 26 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині за участі 40 країн.

Друга зустріч у форматі «Рамштайн-2» відбулася 23 травня. Тоді Україна отримала протикорабельні ракети Harpoon.

Третя зустріч відбулася у середині червня. Німеччина, Канада, Словаччина, Польща та Нідерланди оголосили про постачання Україні додаткового озброєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?