Українські військові взяли в полон командира російської ДРГ під Харковом
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові взяли в полон командира російської ДРГ під Харковом

Українські військові взяли в полон командира російської ДРГ під Харковом
Джерело:  online.ua

Розвідувальна група ГУР МО на Харківщині знищила ДРГ морської піхоти росіян і взяла в полон їхнього командира.

Джерело: ГУР Міноборони

Розвідники розбили ворожу ДРГ та взяли в полон російського командира

Розвідувальна група Головного управління розвідки «Кедр» провела спецоперацію в селі Дементіївка Дергачівського району Харківської області. Було виявлено великий підрозділ росіян, що розміщувався у зруйнованих будівлях.

В результаті вогневого ураження 36 окупантів було знищено. Багато рашистів отримали поранення різного ступеню тяжкості, - повідомляють в ГУР.

Зазначається, що пізніше «Кедр» разом з підрозділами місцевого ТРО і Національної гвардії провів низку боєзіткнень та змусив ворога відійти з позицій, попри значну чисельну перевагу противника.

В результаті операції були здобуті численні трофеї та взято в полон пораненого командира взводу ворожої ДРГ.

Ним виявився уродженець Запорізької області 1989 року народження, Станіслав Трутнєв. Це військовослужбовець 140 загону спеціального призначення боротьби з підводними диверсійними силами та засобами Північного флоту ВМФ РФ (в/ч 69068, Відяєво, Мурманської області). Три роки тому був відряджений в угруповання збройних сил РФ в Сирії.

Безпосередньо на полі бою йому було надано первинну медичну допомогу, зараз він перебуває в одному з українських медичних закладів.

Ситуація у Харківській області 18 липня

У Харкові ворог вночі завдав артилерійських ударів по Київському району. Постраждала цивільна інфраструктура. Без постраждалих.

По області вночі ворог завдав удару по Богодухівському та Чугуївському районах.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби по області внаслідок російської агресії загинули - 67-річна жінка в с.Калинове та 38-річний чоловік у Печенігах.

Поранені та госпіталізовані 41-річна жінка в с. Калинове та 75-річний чоловік у Печенігах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?