Перевантажені фури - в уряді назвали шокуючу суму штрафів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Перевантажені фури - в уряді назвали шокуючу суму штрафів

Перевантажені фури - в уряді назвали шокуючу суму штрафів
Джерело:  online.ua

За тиждень з 24 до 30 серпня Укртрансбезпека перевірила близько 27 тисяч фур з вантажами через жорсткі правила щодо перевантаження. Загальна сума штрафів за відповідні порушення сягнула близько 3 мільйонів гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра інфраструктури Владислава Криклія.

За його словами, кількість адміністративних протоколів сягнула 435.

"У розрізі регіонів найбільше плати за проїзд нараховано в Одеській, Донецькій та Миколаївській областях", - заявили в Укртрансбезпеці.

Найбільшим за вказаний період порушником виявився водій автомобілю MAN, який рухався автодорогою M-14 з перевантаженням у 93%. Загальна вага транспорту сягала 77,28 тонни, у той час, як норма сягнула лише 40 тонн. Перевізник отримав штраф у 5 710,5 євро.

Також у топп-3 таких порушників увійшли водій IVECO з дороги М-06, який перевантажив фуру на 9,8 тонни (25%) та отримав штраф 2 530 євро, а також водій Renault з дороги Н-20, що перевантажився на 11,86 тонни (при нормі в 44) та отримав штраф у 1 525,30 євро.

Нагадаємо, упродовж останніх тижнів український уряд зробив жорсткішими покарання для порушників транспортного режиму з дотримання ліміту на завантаженість фур. На ключових українських дорогах встановили патрулі, які перевіряють вантажівки та фіксують порушників.

Як повідомляв ONLINE.UA, у липні президент Володимир Зеленський обурився діями водіїв, які порушують режим та шкодять дорогам. Державний лідер під час спеціальних нарад звертав увагу, що наразі по всій країні триває будування доріг, однак стратегія не спрацює, якщо в інших місцях ці дороги будуть одночасно руйнувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?