Руйнують нові й добивають старі - Зеленський обурився на нараді
Категорія
Політика
Дата публікації

Руйнують нові й добивають старі - Зеленський обурився на нараді

Руйнують нові й добивають старі - Зеленський обурився на нараді
Джерело:  online.ua

В Україні тривають масштабні перевірки вантажівок через порушення габаритно-вагових обмежень на дорогах. Президент Володимир Зеленський обурився діями водіїв, які порушують режим та шкодять дорогам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки наради в ОПУ.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, минулої доби правоохоронці та Укртрансбезпеки перевірили 18 пунктів габаритно-вагового контролю. У цей період перевірили 6,6 тисячі вантажівок.

Водночас державний лідер поцікавився штрафами за порушення.

"Формула "тут будують – там руйнують" не спрацює. Як ми можемо відновити та побудувати українські дороги, якщо тут-таки вантажівки руйнують нові й добивають старі шляхи? Треба комунікувати з компаніями й ретельно контролювати пересування вантажівок", - додав Зеленський.

Криклій пояснив, протягом доби загальна сума штрафів сягнула 1,7 мільйона гривень. Також на Миколаївщині три вантажівки намагалися проїхати в об'їзд пунктів контролю.

"За даними Національної поліції, кожен другий вантажний автомобіль їде з перевантаженням. Найбільше таких – у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях", - додали в ОПУ.

Представники уряду узгодили покращення умов, у яких проходять перевірки. Також на нараді йшлося про поліпшення умов роботи техніки, збільшення кількості фахівців, які контролюють перевірки.

У поліції анонсували появу незабаром камер спостереження за перевірками на дорогах.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні зафіксували справжній спалах порушень правил на дорогах, пов’язаних з габаритно-ваговими обмеженнями. Президент Володимир Зеленський доручив невідкладно поставити крапку у проблемі. Він наголосив, що майже кожна фура на українських дорогах перевантажена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?