Перша країна в світі заборонила продаж хутра
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша країна в світі заборонила продаж хутра

Перша країна в світі заборонила продаж хутра
Джерело:  online.ua

Влада Ізраїлю офіційно заборонила торгівлю натуральним хутром. Це перша країна в світі, де ввели таку заборону. Вона вступить в силу вже в грудні 2021 року.

Джерело: пресслужба зоозахисної організації РЕТА

Міністр навколишнього середовища Ізраїлю Гіла Гамліель, яка підписала закон про заборону продажу хутра, назвала його історичним. Вона зазначила, що тепер ізраїльський ринок модного одягу стане більш дружелюбним до навколишнього середовища, а закон захистить незліченну кількість лисиць, норок, кроликів та інших тварин від жорстокого вбивства.

"Ми пишаємося тим, що стали першою країною в світі, яка заборонила продаж хутра! Навіть світ уже знає - сьогодні ми увійшли в історію! Хутра - вже не в моді!", - написала міністр в своєму Тwitter.

У зоозахисній організації РЕТА розповіли, що почесна директорка огорганізаціі Памела Андерсон особисто лобіювала урядовців в Тель-Авіві і звернулася до прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з проханням підтримати заборону на хутро. Більшість ізраїльтян також підтримали цю пропозицію.

Заборона на продаж хутра в Ізраїлі - виключення

Заборона на торгівлю хутром передбачає деякі винятки з релігійних причин. В країну як і раніше дозволяється ввезення штреймелей - традиційних головних уборів ультраортодоксальних євреїв з хутра соболя або куниці, який вони надягають в урочистих випадках.

Заборона також не поширюється на наукові та освітні потреби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?