Перша сесія Ради опинилася під загрозою зриву
Категорія
Україна
Дата публікації

Перша сесія Ради опинилася під загрозою зриву

Перша сесія Ради опинилася під загрозою зриву
Джерело:  УНН

Представник президента в парламенті Руслан Стефанчук заявив, що перша сесія Верховної Ради нового скликання може бути заблокована через відсутність гарантії на систему голосування, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

Чиновник зазначив, що термін гарантії системи голосування Рада-3, яка має так звану сенсорну кнопку, закінчився в 2008 році.

"Наскільки я знаю, з 2008 року всі голосування, які відбувалися, не можуть бути технічно підтверджені, а технічне підтвердження - це юридична підстава, це доказ в будь-якому провадженні. Тобто не можна підтвердити... і це велика проблема не тільки для нинішнього парламенту. Але ми також повинні розуміти, що будь-яке технічне впровадження повинно пройти технічне завдання, формулювання ескізу, розробку, формулювання створення і формулювання перевірки... Єдине, чого ми хочемо, - щоб перша сесія не була заблокована через те, що будемо голосувати на несертифікованому обладнанні без юридичних підстав. Це два побоювання, про які ми говорили", - сказав Стефанчук.

Варто зазначити, що правоохоронці вже проводили в Раді слідчі дії в рамках розслідування кримінального провадження про використання несертифікованої продукції при обслуговуванні системи Рада.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно фракції Верховної Ради  пересварились через розсадку депутатів  у залі. Деякі народні обранці з опозиційних фракцій вважають, що партія «Слуга народу» обмежила вільний прохід до президії та до ложі уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?