Перша українська машина для розмінування пройшла сертифікацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Перша українська машина для розмінування пройшла сертифікацію

Перша українська машина для розмінування пройшла сертифікацію
Джерело:  online.ua

Перша вітчизняна машина для розмінування, яка була розроблена харківськими виробниками, пройшла сертифікацію.

Джерело: Міністерство економіки

Перша українська машина для розмінування пройшла сертифікацію

Компанія-виробник отримала сертифікат відповідності та декларацію про відповідність, що дозволяє налагодити її виробництво та використовувати для розмінування територій, - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Наразі щомісяця українські виробники зможуть виготовляти дві такі машини.

Окрім того, уряд веде роботу з налагодження виробництва необхідної закордонної техніки на території нашої держави. Зокрема, в Україні локалізуватимуть виробництва хорватська корпорація "DOK-ING d.o.o." та данська HYDREMA – українські та іноземні виробники вже підписали відповідні Меморандуми.

Сьогодні в Україні працюють 20 машин для розмінування, з яких три – на Харківщині, та близько 3000 фахівців з розмінування.

Для пришвидшення очищення території країни від мін та вибухівки цих потужностей недостатньо, - наголошують в Мінекономіки.

Зазначається, що під час кожної зустрічі з закордонними партнерами Україна порушує питання щодо постачання необхідного обладнання, навчання піротехніків, фінансового забезпечення гуманітарного розмінування.

Тому ми зацікавлені в тому, щоб не імпортувати обладнання, а купувати своє, - наголосила перший віцепрем’єр.

Які переваги власного українського виробництва техніки

Крім того, важливими перевагами вітчизняної техніки перед закордонними машинами з розмінування є простота конструкції, порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування й ремонту. При цьому розробка дозволяє ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни.

За її словами, такі машини, як розробка харків’ян будуть корисними для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту та приватних операторів, які займаються розмінуванням в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?