Перша жертва панамського скандалу: європейський політик подав у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша жертва панамського скандалу: європейський політик подав у відставку

Перша жертва панамського скандалу: європейський політик подав у відставку

Прем'єр-міністр Ісландії Сігмундур Гуннлаугссон подав у відставку, після того, як  були опубліковані панамські документи, в яких говорилося про його зв'язок з офшорними компаніями.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Таку заяву зробив міністр сільського та рибного господарства Сигурдур Інги Йоханссон. Відставка прем'єра вимагає схвалення президента та Партії незалежності, яка входить до правлячої коаліції.
Гуннлаугссон продовжить очолювати Прогресивну партію, а Сигурдур Інги виконуватиме обов'язки прем'єра. Міністр зазначив, що вони хочуть продовжувати партнерство з Партією незалежності та не рекомендуватимуть дострокових виборів. Раніше Гуннлаугссон звернувся до президента з проханням розпуску парламенту, однак той заявив, що поки не готовий на цей крок.
Нагадаємо, прем'єр Ісландії Гуннлаугссон і його дружина стали одними з фігурантів розслідування міжнародних журналістів щодо іменитих власників великих офшорів.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко почав реструктуризацію своїх активів Roshen і створив для цього три офшорні компанії, але так і не передав свої активи в управління трасту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?