Перше місто в Україні відмовилося від новорічної ялинки та святкових заходів
Категорія
Україна
Дата публікації

Перше місто в Україні відмовилося від новорічної ялинки та святкових заходів

Перше місто в Україні відмовилося від новорічної ялинки та святкових заходів
Джерело:  online.ua

Україна вже активно готується до новорічних свят, сценарій яких в цьому році доведеться змінити через серйозну ситуацію з пандемією коронавіруса. Місцева влада міст намагається прийняти зважені рішення, щоб зберегти новорічну атмосферу, але убезпечити містян від інфекційної небезпеки. Одне з перших радикальних рішень прийняв мер Вінниці Сергій Моргунов. Він вирішив через тривожну ситуацію з коронавірусом відмовитися від новорічної ялинки в центрі міста, а всі святкові заходи провести в онлайн-форматі. Більшість місцевих жителів підтримали його рішення, яке назвали мудрим і правильним, правда, деякі вінничани засмутилися, відзначаючи, що без ялинки не буде атмосфери свята. Про те, що Вінниця не буде в цьому році ставити ялинку і відмовляється від традиційних новорічних святкувань вінницький мер повідомив в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"У цьому році головної вінницької ялинки в Центральному парку ім. Леонтовича не буде, а святкові заходи будуть перенесені в онлайн-формат. Але ми збережемо традицію святкової ілюмінації на магістральних вулицях і прикраси центру міста. І обов'язково встановимо на Майдані Незалежності вертеп, як ми це робили в минулі роки. Прошу всіх, коли будете робити фото на тлі цих локацій, дотримуватися соціальної дистанції і пам'ятати про інші прості правила, які дозволяють зберегти здоров'я собі і близьким людям ", - повідомив Моргунов.

Як відомо, станом на 25 листопада у Вінницькій області підтверджено майже 16 тисяч захворювань коронавірусом, з яких 326 осіб захворіли за минулу добу. Всього в Україні зафіксовано 13882 нових випадків зараження - найбільша кількість зареєстровано в Запорізькій (1 056), Київській (961), Одеській (976), Дніпропетровській (1255) областях і в Києві (980).

Важливо відзначити, що в українському уряді не виключають, що на Новий рік в Україні буде введено повний локдаун, якщо не вдасться стабілізувати ситуацію з захворюваністю. У Кабміні запевняють, що повний локдаун введуть тільки в разі крайньої міри.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві вже почалася підготовка до зимових свят. Новий рік 2021 і Різдво в цьому році в українській столиці відзначатимуть за особливим сценарієм з урахуванням карантинних обмежень, пов'язаних з пандемією. В цьому році вперше головна ялинка України буде штучною, на як завжди незвичайною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?