Перших мобілізованих на території анексованого РФ Криму відправляють на Херсонщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Перших мобілізованих на території анексованого РФ Криму відправляють на Херсонщину

Перших мобілізованих на території анексованого РФ Криму відправляють на Херсонщину
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що перші 2 тис мобілізованих на території анексованого РФ Криму були відправлені воювати на Херсонщину. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти відправляють мобілізованих на війну без попередньої підготовки 

Військові комісари на тимчасово окупованій території Криму отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар, із направленням їх у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій, - зазначають представники Генштабу ЗСУ.

Українські військові інформують, що впродовж 26 вересня лише у Сакському районі мобілізовано 21 кримського татарина.

Кремль також продовжує вживати заходів з поповнення втрат у живій силі, зокрема, комплектувати свої підрозділи за рахунок ув’язнених.

За наявною інформацією Генерального штабу ЗСУ, до навчального центру на території Ростовської області прибуло близько 400 осіб зазначеної категорії. Їх підготовка триватиме до 30 вересня.

Окрім цього, ворог направляє до районів ведення бойових дій щойно відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад.

Так, 26 вересня до Лиману Донецької області вибуло 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили у ДТП під час слідування. Належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли, - зазначають у Генштабі.

При цьому представники розвідки Великої Британії зазначають, що протягом тижня після оголошення Кремлем часткової мобілізації на території РФ з країни втекло більше громадян, ніж зараз бере участь у війні проти України.

Хоча точні цифри невідомі, вони, ймовірно, перевищують чисельність усіх сил вторгнення, розгорнутих Росією у лютому 2022 року, - повідомляють представники розвідки Великої Британії.

Серед тих, хто намагається залишити Росію, переважають більш забезпечені та освічені. У поєднанні з тими резервістами, яких мобілізують, внутрішній економічний вплив скорочення доступності робочої сили та прискорення "відпливу мозку", ймовірно, стане все більш значним.

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ у війні 

У Генштабі ЗСУ повідомили, що тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 430 кремлівських загарбників.

Загальні втрати кремлівської армії від початку війни складають:

  • особового складу - близько 58 тис 580 (+430) осіб ліквідовано;

  • танків - 2 тис 325 (+13);

  • бойових броньованих машин - 4 тис 909 (+20);

  • артилерійських систем - 1 тис 385 (+4);

  • РСЗВ - 331 (+0);

  • кошти ППО - 175 (+0);

  • літаків - 262 (+0);

  • вертольотів - 224 (+0);

  • безпілотників оперативно-тактичного рівня - 995 (+6);

  • крилаті ракети - 246 (+4);

  • кораблі/катери - 15 (+0);

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 тис 751 (+9);

  • спеціальної техніки - 131 (+0).

Зазначається, що найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу у напрямку Краматорська та Бахмута.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?