Зеленський назвав єдиний варіант завершення війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав єдиний варіант завершення війни в Україні

Зеленський назвав єдиний варіант завершення війни в Україні
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, єдиним варіантом завершення війни в Україні є звільнення всіх окупованих кремлівською армією територій.

Джерело: сайт президента України

Україна має звільнити всі окуповані території

Якщо не буде чітко зрозуміло, що ми повернули свою землю, війна закінчилася і ось він - мир, а щось буде завжди під знаком питання, якась не деокупована частина, а інша частина - у якомусь компромісі, то, повірте мені, Росія все одно повертатиметься до окупації нашої землі, - наголосив Зеленський.

За його словами, Україна не може повернути загиблих через кремлівську агресію громадян, але точно може повернути всі окуповані території.

На переконання голови держави, розв'язана Кремлем війна демонструє необхідність термінового внесення змін у міжнародні інститути із підтримання миру та порядку у світі.

Зеленський зауважив, що до погроз Кремля щодо застосування ядерної зброї слід ставитись серйозно, проте не треба боятись кремлівського ядерного шантажу.

Бо таких погроз буде ще багато. Щоб їх було менше, має бути системно виписано, якою буде реакція.Навіть на слова чи наміри. Щоб такі військово-політичні керівники боялися навіть думати погрожувати будь-якій державі чим завгодно - ядерною зброєю, чи голодом, чи анексію, чи окупацією, - зазначив президент.

Зеленський переконаний, що Україна може стати прикладом змін у системі міжнародної безпеки, адже саме на території нашої країни агресор порушував права людини, катував, ґвалтував, захоплював атомну електростанцію, погрожував ядерною зброєю.

Він також звернув увагу на те, що Україна напрацювала рекомендації щодо гарантій безпеки для нашої країни.

Ми надіслали їх світовим лідерам і хотіли б їх застосувати. Важливо, щоб країни, які опиняються в небезпеці, за короткий час могли отримати і зброю, і санкції проти агресора, і фінансову допомогу, - наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?