Першим пострілом точно в ціль: видовищне відео випробувань надпотужної української ракети
Категорія
Україна
Дата публікації

Першим пострілом точно в ціль: видовищне відео випробувань надпотужної української ракети

Першим пострілом точно в ціль: видовищне відео випробувань надпотужної української ракети
Джерело:  online.ua

На Державному випробувальному полігоні в Одеській області в рамках підготовки до проведення державних випробувань тривають льотні випробування української ракети "Вільха-М". Генштаб ЗСУ опублікував видовищні фото і відео випробувань, на яких відображено, як ракета першим пострілом влучає точно в ціль, передає ONLINE.UA.

Генштаб уточнив, що послідовна реалізація української ракетної програми проводиться за активної участі фахівців Збройних Сил України. Українські військові нагадали, що "Вільха-М" - проєкт створення високоточних 300 мм реактивних боєприпасів з максимальною дальністю понад 100 км, які виробляються підприємствами оборонно-промислового комплексу України по замкнутому циклу.

Це не перше випробування ракети "Вільха-М" в Україні. Кілька тижнів тому секретар РНБО Олексій Данилов поділився чудовими новинами. Він розповів, що в Україні в умовах замкнутого циклу створили ракету, здатну вражати цілі на відстані 120 км. Крім того, Данилов зазначив, що ніякої коронавірус не зупинить виконання української ракетної програми.

Варто звернути увагу на те, що ще в лютому цього року колишній міністр оборони Олексій Загороднюк повідомив, що Україна тільки розробляє концепцію розвитку ракетної галузі і не планує зупиняти розробку проектів "Нептун" і "Вільха". Він ще тоді заявляв, що на ракетну галузь в порівнянні з минулим роком планувалося збільшити витрати на 300 млн грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні почали випробування модернізованих ракет "Вільха-М". Надпотужні ракети є результатом праці експертів ДП "Державне Київське конструкторське бюро" Луч ", які координували розробки з рядом інших державних і приватних підприємств.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?