Перший «Марш рівності» у Харкові не обійшовся без сутичок (відео)
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший «Марш рівності» у Харкові не обійшовся без сутичок (відео)

Перший «Марш рівності» у Харкові не обійшовся без сутичок (відео)
Джерело:  online.ua

Сьогодні у центрі Харкова пройшов перший в історії міста «Марш рівності» під назвою «ХарківПрайд». Його організаторами, як повідомляє ONLINE.UA, стали представники місцевої ЛГБТ-спільноти.

Хоча харківський мер Геннадій Кернес кілька днів тому несподівано відкликав свій позов про заборону «маршу», без проблем все одно не обійшлося. Місцеві прихильники «традиційних сімейних цінностей» з числа учасників організацій «Національний корпус», «Традиція і порядок» і «Фрайкор» спробували перешкодити його проведенню.

За даними поліції, у «Марші рівності» взяли участь понад 1100 осіб. З метою безпеки маршрут ходи був скорочений. Поліція оглядала учасників «ХарківПрайду», які проходили на площу Свободи, з металошукачем. В акції взяли участь посол Франції в Україні, консул ФРН, представники Швеції, Канади, Данії, Норвегії, Нідерландів та Великої Британії.

Незважаючи на заходи безпеки з боку поліції, на початку «Маршу рівності» в учасників ходи почали кидати яйця. Також перед колоною прайду на площі лягла жінка – так вона протестувала проти його проведення.

Приблизно о 15:00 «Марш рівності» був завершений. У прес-службі поліції Харкова повідомили, що порядок в місті забезпечували 2500 правоохоронців.

Нагадаємо, що подібні провокації з боку правих організацій відбулись і на цьогорічному «КиївПрайд» у столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?