Перший поїзд вирушив: на Донбасі відновили залізничне сполучення
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший поїзд вирушив: на Донбасі відновили залізничне сполучення

Перший поїзд вирушив: на Донбасі відновили залізничне сполучення
Джерело:  online.ua

У Донецькій області частково відновили залізничне сполучення. На ділянці Фенольна - Скотувата, яка була зруйнований у 2015 році, відновили рух приміських поїздів - 30 грудня по цьому маршруту відправився перший поїзд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Укрзалізниці.

Повідомляється, що структурні підрозділи "Укрзалізниці" спільно зі штабом ООС відновили пошкоджений обстрілами фасад будівлі вокзалу Скотувата, систему опалення і внутрішню обробку. Для забезпечення безпеки пасажирів і організації роботи відділу поліції встановлений додатковий паркан, організована система відеоспостереження. Всього на оновленый ділянці курсуватимуть дві пари приміських електропоїздів.

Відновлення роботи станції збільшує протяжність залізничного сполучення Укрзалізниці на 14 км в сторону тимчасово окупованих територій. Дане рішення значно покращує транспортне сполучення між населеними пунктами на звільненій території Донбасу і піднімає імідж української держави, вважають в ООС.

"Перш за все, запуск станції дає можливість добиратися працюючим жителям до місця роботи, студентам до місць навчання, пенсіонерам для отримання пенсій та для закупівлі необхідних ліків. Тобто відтепер завдяки роботі залізниці все можна робити набагато швидше. Наше спільне завдання - мінімізувати наслідки війни для місцевого населення, перш за все для дітей і літніх люде ", - прокоментував відновлення залізничного сполучення в Донецькій області помічник командувача об'єднаних сил щодо стратегічних коммуникацй полковник Дмитро Бородавко.

Нагадаємо, залізнична станція Скотувата побудована в 1871 році в Верхньоторецькому. Станція відноситься до залізничної гілки Костянтинівка - Ясинувата. У 2017 році рух на ній було повністю зупинено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського допустили запуск поїздів на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?