В Україні допустили запуск потягів на Донбас: з'явилася реакція Москви
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні допустили запуск потягів на Донбас: з'явилася реакція Москви

В Україні допустили запуск потягів на Донбас: з'явилася реакція Москви
Джерело:  online.ua

Після відновлення моста в Станиці Луганській на Донбасі планують обладнати і інші перехідні пункти. Можливо, буде відновлено і залізничне сполучення. Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко в ефірі програми"Свобода слова", передає ONLINE.UA.

"Можливо, відновиться і залізничне сполучення, щоб люди могли більш комфортно переїжджати", - заявив міністр.

У Росії вже відреагували на слова українського міністра. Зокрема, перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров назвав заяву Пристайко "цілком нормальною". Російський чиновник вважає, що напередодні саміту лідерів нормандської четвірки відновлення залізничного сполучення між підконтрольними Україні територіями і окупованим Донбасом "буде непоганим кроком з боку Києва".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що стратегія "Укрзалізниці" до 2023 року нібито враховує можливість відновлення припиненого в березні 2017 року залізничного сполучення з Донецькою і Луганською областями. Влітку 2019 року також ще заходила мова про відновлення прямого авіасполучення з РФ. Тоді глава Мінінфраструктури Владислав Криклій заявив, що "треба мати якийсь суїцидальний настрій", щоб зараз запропонувати відновлення авіасполучення з Росією. Він підкреслив, що це небезпечно для українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив про запуск легальних пасажирських перевезень в окупований Крим. Тоді це повідомлення викликало резонанс в українському суспільстві. Пізніше Криклій пояснив, що мова йшла про запуск офіційних перевезень до адмінкордону з півостровом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?