У Зеленського анонсували запуск пасажирських перевезень в Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського анонсували запуск пасажирських перевезень в Крим

У Зеленського анонсували запуск пасажирських перевезень в Крим
Джерело:  online.ua

Українська влада планує запустити легальні пасажирські перевезення в анексований Крим. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Офіційних пасажирка перевезення на адміністративному кордоні з окупованих Кримом, за словами Криклія, будуть можливі після того, як облаштують пропускні пункти Чонгар і Каланчак. На даний момент проектом по їх облаштуванню займається Укрзалізниця.

"Я думаю, що вчасно, як було поставлене президентом завдання, це все побудується - КПВВ Чонгар і Каланчак. Сервісна частина там також буде побудована. І будуть там відповідні станції. Ну, а вже конкурси на перевізників проводити буде місцева влада також з нашою участю", - відповів міністр на питання про організацію легальних перевезень в Крим, підкресливши, що вони "обов'язково" будуть запущені.

Нагадаємо, Крим знаходиться під незаконною владою Кремля з лютого 2014 року. Російські війська окупували півострів. Згодом там провели так званий "референдум", за результатами якого регіон "приєднали" до РФ. Жодна цивілізована країна не визнала цієї анексії за весь час з тих подій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що поїзди, які прямують з Києва та Львова в Москву можуть скасувати вже через кілька років. Як відомо, ще з лютого цього року "Укрзалізниця" зменшила періодичність курсування поїздів, які прямують з українських міст до Москви. Такі зміни обумовлені різким скороченням пасажиропотоку. Відомо, що в 2018 році "Укрзалізниця" перевезла в Росію 772,9 тисячі пасажирів, що майже на 20% менше, ніж в 2017 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?