Перший українець заразився коронавірусом - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший українець заразився коронавірусом - що відомо

Перший українець заразився коронавірусом - що відомо
Джерело:  online.ua

Перший українець заразився коронавірусом. Жертвою смертельної хвороби став член екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині в Японії. На даний момент у зараженого українця практично немає симптомів вбивчої пневмонії - захворювання виявили в результаті діагностики. Зараженого коронавірусом українця і ще п'ятьох членів екіпажу евакуювали з лайнера і госпіталізували, передає ONLINE.UA з посиланням The Mainichi.

У пресслужбі японського Міністерства охорони здоров'я підтвердили, що за останню добу коронавірус на лайнері був діагностований у шістьох людей, п'ятеро з яких члени екіпажу. Серед них: чотири філіппінця, один американець і однік українець у віці від 20 до 70 років. Відзначається, що лабораторна перевірка проведена вже серед 336 потенційно інфікованих коронавірусом людей з 3700 пасажирів і членів екіпажу, які перебувають на судні. Останні аналізи проводилися у 57 людей, за їх результатами було виявлено шість нових випадків зараження.

У МЗС України підтвердили зараження першого українця коронавірусом. У відомстві уточнили, що інфікований громадянин України є членом екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess. На даний момент його госпіталізували в задовільному стані - українцю надається кваліфікована медична допомога. Ситуація на контролі Міністра закордонних справ і Посольства України в Японії.

Нагадаємо, на борту круїзного лайнера Diamond Princess знаходяться 25 українців. Вони виявилися заблокованими на судні з 3 лютого, після того як корабель поставили на карантин. Обмеження ввели в результаті виявлення першого інфікованого коронавірусом пасажира, що зійшов з корабля.

Слід зазначити, що в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку зараження китайським коронавірусом не виявлено. Влада ввела в країні режим підвищеної готовності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на круїзному лайнері Diamond Princess продовжує бушувати коронавірус. Число заражених вже досягає 70 осіб. Ще близько 600 людей на судні потребують ліків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?