Вбивчий вірус на круїзному лайнері: надійшли невтішні новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивчий вірус на круїзному лайнері: надійшли невтішні новини

Вбивчий вірус на круїзному лайнері: надійшли невтішні новини
Джерело:  online.ua

На круїзному лайнері Diamond Princess продовжує бушувати коронавірус. Число заражених вже досягає 70 осіб. Ще близько 600 людей на судні потребують ліків. Чи є серед заражених українці, не уточнюється. Невтішні новини з круїзного лайнера повідомив телеканал Asahi, з посиланням на МОЗ Японії, передає ONLINE.UA.

Відомо, що за останню добу діагностику на наявність вірусу пройшли 57 пасажирів корабля. У шістьох з них тести дали позитивний результат. Семеро хворих поскаржилися на погіршення стану, їх евакуювали і відправили до лікарні. Стан двох пацієнтів лікарі оцінюють як важкий.

Нагадаємо, на борту лайнера Diamond Princess знаходяться 3700 осіб з 56 країн, в тому числі - 25 українців. На кораблі 3 лютого був введений карантин після того як у зійшовшого з лайнера 80-річного пасажира діагностували коронавірус. Спочатку повідомлялося про десять заражених. Потім їх кількість почала збільшуватися. Судно буде знаходитися в карантині 14 днів.

Слід зазначити, що раніше українським ЗМІ вдалося зв'язатися з українцем, який знаходиться на круїзному лайнері. Він уточнив, що ніхто з громадян України не заразився китайським коронавірусом, але на кораблі введений жорсткий карантин - закриті всі пасажирські зони, пересуватися можна лише по команді і тільки в масках та рукавичках.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що станом на 9 лютого від вбивчої вірусної пневмонії померли 813 осіб, а понад 37,5 тисячі людей заразилися небезпечним недугом як в китайських містах, так і за межами цієї країни. У той же час китайська влада вирішила перейменувати смертельний вірус. Він отримав нову назву Novel Coronavirus Pneumoni (NCP) - пневмонія, що викликається новим типом коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?