Перший випадок на Волині: коронавірус уразив малу дитину
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший випадок на Волині: коронавірус уразив малу дитину

Перший випадок на Волині: коронавірус уразив малу дитину
Джерело:  online.ua

На території Волинської області зареєстрували перший випадок коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеву обласну державну адміністрацію.

Інфекцію виявили у 7-річної дитини. Нещодавно, 23 березня, мати разом з нею звернулася до сімейного лікаря. Той зафіксував підвищену температуру тіла, кашель, рівень кисню в крові 98%.

"Дитині проведено експрес-тести на Грип А і В - результат від’ємний, сімейний лікар прийняла рішення провести забір для аналізу ПЛР на COVID-19 у дитини і батька. Біоматеріали відразу були відправлені в обласний лабораторний центр", - пояснили в адміністрації.

Пізніше температура в дитини підвищилася до 38,2, але вже наступного дня стан наблизився до норми. Перевірка виявила 36,7 та 36,6 градуса 24 та 25 березня відповідно.

"Згідно стандарту медичної допомоги дитина госпіталізації не потребує, спостерігається сімейним лікарем. Дівчинка разом з батьками ізольовані. Станом на зараз проводиться робота з контактними особами, за всіма ними буде встановлений медико-санітарний нагляд та рекомендовано самоізоляцію", - зазначили в ОДА.

Влада нагадала про уникання скупчення людей, дотримання дистанції у півтора метра, ретельне миття рук.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Запоріжжі вже у середу, 25 березня, введуть надзвичайну ситуацію на тлі поширення нового коронавірусу COVID-19. За даними мера Володимира Буряка, місцеві фахівці підтвердили перші випадки коронавірусної інфекції. Тести проведені напередодні. Йдеться про чотирьох українців, які повернулися з Єгипту й Куршевеля. Їхній вік коливається від 41 до 55 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?