Перший з українців: Зеленський поділився чудовою новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший з українців: Зеленський поділився чудовою новиною

Перший з українців: Зеленський поділився чудовою новиною
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський отримав ID-картку і першим серед українців скористався новим сервісом Міністерства внутрішніх справ – електронним підписом на чіп. Про це в своїх соціальних мережах розповів глава МВС Арсен Аваков, передає ONLINE.UA.

За словами Авакова, від сьогодні КЕП (кваліфікованим електронним підписом)може отримати кожен власник ID.

"Welcome у сучасну цифрову Україну!", – написав він і додав фото із Зеленським.

Варто звернути увагу на те, що кожен українець, який є власником паспорта-книжечки, може за бажанням обміняти його на новий паспорт-картку. Той, хто досягнув 14 років, може отримати ID-картку автоматично. 4 роки тому громадяни України отримали близько 280 тисяч ID-карток, у 2017 році – понад 1,1 мільйон, у 2018 році – понад 1,3 мільйона, у 2019 році – майже 1,6 мільйона.

"Паспорт громадянина України, виготовлений у формі пластикової картки більш зносостійкий, ніж паперовий аналог. Новий паспорт містить електронний безконтактний чіп, який неможливо змінити або скопіювати, що робить підробку електронних документів практично неможливою", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо усім, що для українців з 5 лютого доступний новий сервіс - прив'язка кваліфікованого електронного підпису на паспорт у формі ID-карти. Так, ID-паспорт став носієм електронного підпису. У Авакова додають, що нова послуга безкоштовна і дає низку переваг в електронному сервісі: як державних органів, так і бізнесу.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник Держміграційної служби нещодавно заявив, що  влада не буде вимагати відмови від іншого громадянства  під час отримання українського паспорта. Втім, положення про єдине громадянство залишиться Конституції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?