Перспективні ліки проти коронавірусу розчарували вчених - у чому проблема
Категорія
Технології
Дата публікації

Перспективні ліки проти коронавірусу розчарували вчених - у чому проблема

Перспективні ліки проти коронавірусу розчарували вчених - у чому проблема
Джерело:  online.ua

Гідроксихлорохін на початку пандемії коронавірусу COVID-19 виявився на перших місцях у списках лік проти нової інфекції, його "рекламували" навіть президент, зокрема й Дональд Трамп. Утім, останні дослідження показали його повну неспроможність подолати хворобу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New England Journal of Medicine.

Раніше вважалося, що препарат може певним чином боротися з вірусом — він порушував зв'язок COVID-19 з молекулами ACE2, саме вони служать агресору для потрапляння в організм.

Наразі вчені дійшли висновку, що гідроксихлорохін не здатний зупинити розвиток коронавірусу протягом чотирьох днів після потенційного зараження. Команда працювала під керівництвом Девіда Булвера з Університету Міннесоти.

Згідно з даними дослідження, вчені залучили 821 людину без симптомів інфекції, які контактували з хворими. Контакт — це перебування на відстані ближче 1,8 метра протягом щонайменше 10 хвилин.

Перша група з 414 осіб приймала гідроксихлорохін, а друга з 407 плацебо. Стан учасників експерименту експерти відстежували дистанційно, препарати їм постачали додому.

COVID-19 під час дослідження розвивався у 107 учасників, 49 з першої групи та 58 з другої. Вчені назвали таку різницю не значущою статистично, тож проєкт показав неефективність препарату.

Автори дослідження пояснили, в США не існує практика діагностичного тестування, тож діагноз ставлять відповідно до сукупності симптомів — наявності кашлю, лихоманки, задишки, білю в горлі та м'язах, а також втрати нюху. Це створило певні обмеження, однак не ставить під сумнів загальні результати.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські фахівці оголосили про успіх в розробці синтетичних наноантитіл проти коронавірусу COVID-19. Їх можна використовувати у спреях чи інгаляторах для запобігання зараженню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?