Вчені розробили новий засіб проти коронавірусу - як він працює
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені розробили новий засіб проти коронавірусу - як він працює

Вчені розробили новий засіб проти коронавірусу - як він працює
Джерело:  online.ua

Американські фахівці оголосили про успіх в розробці синтетичних наноантитіл проти коронавірусу COVID-19. Їх можна використовувати у спреях чи інгаляторах для запобігання зараженню. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на порталі попереднього видання bioRxiv.

Експерти Університету Каліфорнії назвали свій проєкт AeroNabs. Йому необхідно пройти тестування на людях перед масовим виробництвом.

Згідно з результатами перших досліджень, які пройшли із залученням живого вірусу COVID-19, синтетичні молекули стають щитом між інфекцією та організмом людини. Вони не дозволяють коронавірусу втрутитися до клітин через S-білок, а саме так той уражає людей.

Користувач спрею чи інгалятору може одним прийманням через ніс забезпечити свою безпеку приблизно на день. Автори розробки наголосили, це може стати простим у використанні й недорогим засобом у боротьбі проти інфекції.

За словами професора Петера Вальтера, біохіміка з Університету Каліфорнії, частинки спрею потрапляють прямо до легенів.

"Якщо його вдихнути, тоді він надійде до легенів. Там він зможе атакувати вірус — до того, як вірус потрапить до клітин тіла", - цитує його агентство ARD.

Нагадаємо, людство станом на серпень ще не розробило повноцінну вакцину проти COVID-19, яка б масово поширювалася планетою. Також немає ще специфічних засобів лікування нової інфекції, яка спричинила пандемію.

Станом на 18 серпня у світі встановили близько 22 мільйонів діагнозів коронавірусу. Понад 774 тисячі людей померли.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантинні обмеження, за допомогою яких людство бореться проти глобальної епідемії COVID-19, можуть стати причиною нових бід. Вчені звернули увагу на ризик поширення ожиріння серед людей. Деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?