Вчені б'ють на сполох через нову загрозу від пандемії COVID-19 - до чого готуватися
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені б'ють на сполох через нову загрозу від пандемії COVID-19 - до чого готуватися

Вчені б'ють на сполох через нову загрозу від пандемії COVID-19 - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Карантинні обмеження, за допомогою яких людство бореться проти глобальної епідемії COVID-19, можуть стати причиною нових бід. Вчені звернули увагу на ризик поширення ожиріння серед людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert.

На думку фахівців поєднання стресу, занепокоєння через економічну кризу, обмеження руху й відгородження від людей провокують зростання кількості людей, які страждатимуть надмірною вагою.

Наголошується, що обмеження мають ставити мету вберегти людей не тільки від інфекції, але й від інших розладів здоров'я.

"Ми стурбовані тим, що ті, хто формує політику, не повністю розуміють, як стратегії, такі, як карантин і закриття бізнесу, можуть сприяти зростанню ожиріння – хронічного захворювання з серйозними наслідками для здоров'я, але з малою кількістю варіантів лікування", - цитує видання науковця Крістофера Клемменсена.

Автори дослідження заявили, багато людей компенсуватимуть смачною їжею та алкоголем відчуття психічної незахищеності, що й спричинить виникнення надмірної ваги. Водночас економічна криза вплине на вибір продуктів — дешеві аналоги мають більшу калорійність.

Вчені закликали уряді країн зайнятися розробкою повноцінної стратегії для недопущення розвитку описаної проблеми.

Нагадаємо, у багатьох країнах жорсткі обмеження почали вводити на межі зими й весни 2020 року. Через кілька місяців їх почали послаблювати, однак до повного виведення суспільства з режиму обмежень говорити зарано — немає ані вакцини, ані стійких ліків.

Станом на 17 серпня на планеті встановили майже 22 мільйони діагнозів COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ході масштабних досліджень виявляються все нові симптоми COVID-19, одним з яких виявилася гикавка. До такого висновку прийшли американські медики з госпіталю Кук в Чикаго, які довели, що постійна гикавка може бути нетиповим симптомом коронавірусу, на який раніше ніхто не звертав увагу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?