Виявлено невідомий раніше симптом COVID-19 - що потрібно знати кожному
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Виявлено невідомий раніше симптом COVID-19 - що потрібно знати кожному

Виявлено невідомий раніше симптом COVID-19 - що потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса продовжує стрімко поширюватися по всьому світ, де зафксіровано вже понад 21 мільйон випадків зараження. У зв'язку із загостренням ситуації вчені і медики активно намагаються детально вивчити хворобу, щоб отримати можливість врятувати якомога більше життів від смертельно небезпечної інфекції. В ході масштабних досліджень виявляються все нові симптоми COVID-19, одним з яких виявилася гикавка. До такого висновку прийшли американські медики з госпіталю Кук в Чикаго, які довели, що постійна гикавка може бути нетиповим симптомом коронавіруса, на який раніше ніхто не звертав увагу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The American Journal of Emergency Medicine.

Медики повідомили, що до них за допомогою звернувся 62-річний чоловік, який скаржився на постійну гикавку і втрату ваги. Підозр на коронавірус у нього ніяких не було - у пацієнта не було ні лихоманки, ні болю в горлі, ні закладеності носа. Також він не відзначав втрату нюху і смаку. Чоловікові було вирішено зробити ренгтен, щоб виключити новоутворення. Але знімок показав затемпення у вигляді матового скла в правому верхньому легкому, лівому середньому і нижньому легких та правому реберно-діафрагмальному кутку. Тоді пацієнту провели ще ряд аналізів, які підтвердили, що він хворий коронавірусом.

Експерти вважають, що постійна гикавка при Covid-19 може бути викликана поразкою нерва, який розташований біля діафрагми дихальних шляхів, так як саме вона найчастіше викликає гикавку. Тому вони вважають, що вона є нетиповим симптомом коронавіруса, на який повинні звертати увагу як медики, так і пацієнти.

Як відомо, основними симптомами коронавіруса вважаються: лихоманка, кашель, задишка, втома, головний біль, втрата смаку і біль в горлі. Також на початку захворювання можуть виникати нудота і діарея.

Нагадаємо, в Україні кількість хворих COVID-19 налічує вже понад 90 тисяч осіб, з них більше двох тисяч пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. У світовій статистиці по коронавірусу наша країна знаходиться на 31 місці. "Лідерами" по захворюваності як і раніше залишаються США, Бразилія та Індія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики назвали невідомий раніше симптом COVID-19- це почервоніння на п'ятах у дітей і підлітків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?