Пєсков розповів про реакцію Путіна на позбавлення волі Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Пєсков розповів про реакцію Путіна на позбавлення волі Навального

Пєсков розповів про реакцію Путіна на позбавлення волі Навального
Джерело:  online.ua

Весь світ приголомшений вироком суду Москви опозиціонеру Олексію Навальному, якого напередодні відправили до в'язниці на 3,5 роки у справі "Ів Роше", визнаній ЄСПЛ політично мотивованою. До російської влади з вимогою звільнити Навального звернулися десятки світових лідерів, але ніякої реакції офіційної Москви на ці заклики не було. Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що йому не відомо про реакцію президента Росії Володимира Путіна, та й сам Путін публічно не коментував вирок. Більш того, Пєсков запевнив, що Путін не стежить за судовим процесом над Навальним, а готується до зустрічі з лауреатами конкурсу "Учитель року". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

"Мені невідомо про якусь реакцію президента. Ви знаєте, що традиційно ми ніяк не коментуємо вердикти і рішення судів. Не будемо робити це і зараз. Ми просто не маємо права коментувати", - відповів Пєсков на запитання про реакцію Путіна на позбавлення волі Навального.

Спікер Кремля при цьому вважає, що тюремне ув'язнення Навального ніяк не відіб'ється на політичній ситуації в Росії. На прохання прокоментувати жорстку реакцію світової спільноти на вирок опозиціонеру, Пєсков дав зрозуміти, що на тему Навального офіційна Москва і Путін не буде прислухатися до заяв ззовні і дасть жорстку відповідь на будь-який жорсткий меседж від ЄС.

Росіяни бурхливо коментують коментар Кремля про Навального. Вони вражені цінізімом і лицемірством влади.

"Приголомшливе лицемірство. За надуманим звинуваченням лідера опозиції, якого підтримують мільйони громадян, запроторюють до в'язниці. І це ніяк не відіб'ється на політичному житті країни ?; Отруїти не вийшло, але зате за допомогою кишенькової судді вдалося посадити. Путін Злодій і Вбивця! RIP Судова система; Симоньян за 2 години до оголошення рішення суду знала, а галерний не знав); Ах, так, тут же не всі в курсі, що ... "Хай живе радянський суд, найгуманніший суд у світі !!!", - обурені громадяни РФ.

Нагадаємо, 2 лютого суд у Москві засудив Навального до 3,5 років колонії загального режиму із зарахуванням часу, який він провів під домашнім арештом в 2014 році. Таким чином, за гратами опозиціонеру доведеться провести 2 роки і 8 місяців, а на свободу він вийде тільки в 2023 році.

Як відомо, Навального затримали і заарештували відразу ж після повернення в Москву після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". До того, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давності. Суд вирішив, що він разом з братом Олегом переконали компанію Ів Роше укласти невигідну угоду. У ФСВП стверджують, що політик не виконував покладені на нього зобов'язання і ухилявся від контролю поки німецькі лікарі рятували йому життя після замаху на вбивство, за яким, імовірно, стоять співробітники ФСБ.

Раніше ONLINE.U повідомляв, що Меркель, Макрон і інші світові лідери жорстко відреагували на вирок Навальному. Вони вимагають негайно звільнити опозиціонера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?