Pfizer позивається до суду на Польщу — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Pfizer позивається до суду на Польщу — відома причина

Pfizer

Фармацевтична компанія Pfizer подала до суду на Польщу за невиконання контракту щодо постачання вакцини від Covid-19 на загальну суму 1,5 млрд дол.

Pfizer подав до суду на Польщу

Зазначається, що позов  був поданий до суду в Брюсселі, оскільки контракт був укладений між Pfizer та Єврокомісією. Справа стосується 60 млн вакцин, які Польща не отримала і за які не заплатила, попри контракт із компанією. 

Премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у листі до голови Комісії Урсули фон дер Ляєн у березні 2022 року написав, що вони не будуть збирати препарати Pfizer, пославшись на  форс-мажор, а саме війну в Україні.

"У квітні польський уряд оголосив, що розриває контракт із фармацевтичним гігантом через витрати, які він несе через російське вторгнення. З одного боку, прийом біженців, у тому числі медична допомога, лягає великим тягарем на польський бюджет , а з іншого – це була непередбачена обставина", – йдеться в повідомленні.

У Pfizer вважають рішення Польщі необґрунтованим. Компанія тривалий час намагалась домовитись щодо зірваного контракту. Вже після зміни уряду в Польщі Pfizer подав позов до суду.

Додається, що Варшава у судовому розгляді намагатиметься довести, що напад Росії на Україну мав причинно-наслідковий зв'язок з неможливістю виконання контракту щодо вакцини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?