Протестувальники зібралися під АП через Донбас: відбулися сутички
Категорія
Україна
Дата публікації

Протестувальники зібралися під АП через Донбас: відбулися сутички

Протестувальники зібралися під АП через Донбас: відбулися сутички

Сьогодні ввечері під будівлею Адміністрації президента Володимира Зеленського на вулиці Банковій відбулась акція протесту «Зупинимо капітуляцію». Під час її проведення сталася штовханина, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

За словами очевидців, в акції взяли участь близько двох тисяч людей. Метою мітингу, як стверджують його організатори, є протест проти останніх заяв Леоніда Кучми на переговорах у Мінську про необхідність запровадження заборони українським військовим «стріляти у відповідь». Крім цього, під час виступів учасників акції лунали звинувачення на адресу прес-секретаря президента та самого глави держави.

В ході мітингу під центральним входом до Адміністрації президента сталась невелика штовханина. Учасники акції повісили на дверях табличку «Адміністрація губернатора Малоросії», однак поліцейський її зняв та порвав. Після цього люди накинулися на представника поліції. У свою чергу, він стверджує, що лише не дозволив символіці агресора висіти на будівлі Адміністрації президента.

Основною вимогою протестуючих стало гасло «Ні капітуляції та реваншу проросійських сил в Україні». Час від часу на мітингу вигукували «Кучму геть!» та інші гасла. Потім активісти спалили білий прапор – символ капітуляції та обклеїли стіни АП політичними плакатами. Приблизно о 20:00 мітинг завершився.

Нагадаємо, що сьогодні президент Зеленський написав чергове відеозвернення до українців, в якому пообіцяв вперше за 28 років прийти на завтрашнє засідання Конституційного суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?