Під час Бучанського саміту було підписано декларацію про злочини армїі РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Під час Бучанського саміту було підписано декларацію про злочини армїі РФ в Україні

Під час Бучанського саміту було підписано декларацію про злочини армїі РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Лідери України Молдови, Словенії, Словаччини та Хорватії за підсумками саміту, присвяченому річниці звільнення від російської окупації міста Буча, ухвалили декларацію про військові злочини російської армії в Україні.

Джерело: офіс президента України

Що відомо про декларацію щодо військових злочинів армії РФ в Україні

У документі зазначається, що лідери країн, що взяли участь у саміті, присвяченому річниці звільнення Бучі, засуджують військові злочини армії РФ в Україні.

Вони також підтримують зусилля прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана щодо забезпечення притягнення до відповідальності винних та зусиль держав у сфері розслідування злочинів.

Лідери Молдови, Словенії, Словаччини та Хорватії привітали міжнародну підтримку та зусилля для забезпечення відповідальності за тяжкі злочини, у тому числі створення Спільної слідчої групи.

Вони закликали інші держави максимально підтримати діяльність Міжнародного центру розслідування злочинів агресії проти України.

При цьому вони підтримали ідею створення міжнародного механізму компенсацій збитків, які були нанесені в результаті дій росіян.

Сторони закликали інші країни приєднуватись до Бучанської декларації.

У Бучанському саміті брали участь прем'єр-міністри Словаччини Едуард Гегер, Словенії Роберт Голоб та Хорватії Андрій Пленкович і президент Молдови Майя Санду та президент України Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?