Під час нічної атаки на Севастополь у роботі Starlink знову виникали перебої — NetBlocks
Категорія
Світ
Дата публікації

Під час нічної атаки на Севастополь у роботі Starlink знову виникали перебої — NetBlocks

Під час нічної атаки на Севастополь у роботі Starlink знову виникали перебої — NetBlocks
Джерело:  online.ua

За інформацією західних аналітиків, під час атаки українських військових по бухті у Севастополі в ніч на 13 вересня у супутниковій мережі інтернет американського мільярдера Ілона Маска знову виникали масштабні збої в роботі.

Джерело:   DOU

Що відомо про проблеми у роботі Starlink під час атаки по бухті у Севастополі 

За інформацією аналітиків платформи NetBlocks, відповідно до графіка мережевого  з’єднання, у цьому місяці це буй наймасштабніший збій.

Якість сигналу впала практично до нульових значень.

Що кажуть в Україні стосовно атаки по бухті у Севастополі

Збройні сили України підтвердили удар по окупованому Севастополю вранці 13 вересня. Уражено російські кораблі та порт.

Вранці 13 вересня ЗСУ завдали успішних ударів по засобах ВМС та портовій інфраструктурі окупантів у Корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя, - йдеться у повідомленні.

Після того, як в мережі з'явилися яскраві кадри пожежі в Севастополі внаслідок "бавовни" в Міноборони РФ заявили, що під атаку потрапив судноремонтний завод ім. Орджонікідзе.

Там відзвітували, що всього Україна нібито "застосувала 10 крилатих ракет та 3 безекіпажних катерів" під час "удару по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем".

Також росіяни стверджують, що нібито сім ракет їм вдалося збити патрульним кораблем "Василь Биков" та знищити всі безекіпажні катери.

А от не збиті ракети все ж влучили в ціль. Ворог визнав, що через атаку отримали пошкодження два кораблі, що нібито "перебувають на ремонті".

Як пишуть російські Телеграм-канали, внаслідок атаки було пошкоджено два судна. Йдеться про дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ", на яких сталася пожежа. Обидва кораблі перебували на ремонті у сухому доці.

Відомо, що підводний човен росіян Б-237 "Ростов-на-Дону", пройшов випробування і зачислений до флоту РФ у 2014 році. Його вартість оцінюється в близько 300 млн доларів. Він є носієм ракет "Калібр". Загалом до Чорноморського флоту РФ приписано шість таких підводних човнів, один з яких продовжує залишатися у Середземному морі з 2022 року.

Великий десантний корабель "Минск" був спущений на воду ще у 1983 році. Як пише Defence Express, корабель приписаний до Балтійського флоту РФ, але напередодні російського повномасштабного вторгнення був разом з аналогічними кораблям Північного флоту РФ перекинутий до Чорного моря.

Для РФ це вже третій десантний корабель, який був виведений з ладу після знищення "Саратова", а також ураження "Оленегорский горняк" у Новоросійську. Таким чином у строю у Чорному морі РФ може мати не більше восьми.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?