Під час обшуку тіла Полякова знайшли катетери з невідомою речовиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Під час обшуку тіла Полякова знайшли катетери з невідомою речовиною

Під час обшуку тіла Полякова знайшли катетери з невідомою речовиною
Джерело:  online.ua

В поліції поки що не знають, як наркотик метадон потрапив в організм загиблого народного депутата Антона Полякова. Під час огляду тіла покійного поліція виявила готівку в розмірі 10 тис. гривень і $800 та два катетери з невідомою речовиною бурого кольору. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Джерело: «Україна 24».

За його словами, Поляков три години випивав у ресторані, а потім сів у машину помічника депутатки Скороход Руслана Джабулатова. Як виявилося, депутат сам запропонував зустрітися «громадянину Д» (Руслан Джабулатов).

«За нашою інформацією, покійний подзвонив «громадянину Д», з яким перебував у дружніх стосунках, запропонувавши зустрітися. Вони зустрілися в ресторані. Вони разом провели там приблизно три години. Вони разом вживали алкогольні напої. У нас є відеозаписи з ресторану, які чітко підтверджують цей факт», – зазначив Єнін.

Єнін також повідомив, що в якийсь момент до їхнього столика в ресторані приєднувалася третя особа.

Коли Поляков виходив з ресторану, візуально він виглядав абсолютно здоровим.

«Близько двох годин їздили по Києву. Громадянин Д викликав таксі, яке спочатку їздило за їхньою основною машиною. Потім, ймовірно, вони закінчили свою розмову і пан Поляков пересів в іншу машину – машину таксиста», – уточнив заступник міністра.

Він також додав, що питання про те, як метадон виявився в організмі Полякова, на даний момент опрацьовується слідством, однак він не міг потрапити в організм нардепа через їжу або напої, які він вживав у ресторані.

Слідчі допитали співробітників ресторану, які обслуговували Полякова в той вечір, і вони розповіли, що не виявили нічого підозрілого.

«Справа в тому, що метадон, як правило, вводиться або ін'єкційно, або вживається у вигляді таблеток. Допитана нами офіціантка й інші співробітники ресторану не виявили нічого підозрілого під час вечері», – розповів Єнін.

Водночас Єнін заявив, що від передозування метадону померти неможливо.

"Неможливо померти від його передозування. Достатньо буквально 2 мл 1% розчину, щоб людина отримала свою дозу. Жодних загроз життю при цьому немає. Його досить активно використовують у медицині катастроф", - зазначив він.

Зараз слідство також встановлює, чи мав покійний наркотичну залежність.

Смерть депутата Полякова

Нагадаємо, нардепа Антона Полякова знайшли мертвим уночі 8 жовтня у таксі, яке патрульні зупинили за порушення правил. За словами таксиста, Полякова нудило у машині, а потім почалися конвульсії. Швидка і поліція не змогли його врятувати.

Як відомо, офіційною причиною смерті народного депутата медики назвали гостру коронарну недостатність та гостру ішемічну хворобу серця. Водночас, в поліції підтвердили, що в крові Антона Полякова було виявлено не тільки алкоголь, але й наркотичний препарат метадон.

Наразі поліція називає дві версії причини смерті Полякова: хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, отруєння якоюсь речовиною – як самостійно, так і невідомою особою.

Читайте також:

  • В МВС розкрили нові подробиці розслідування смерті Полякова.

  • У МВС назвали три версії смерті депутата Полякова.

  • У крові Полякова виявили метадон та алкоголь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?