Під час звільнення Криму важливо буде знищити Чорноморський флот РФ — завкафедри ВМС Національного університету оборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Під час звільнення Криму важливо буде знищити Чорноморський флот РФ — завкафедри ВМС Національного університету оборони

Під час звільнення Криму важливо буде знищити Чорноморський флот РФ — завкафедри ВМС Національного університету оборони
Джерело:  online.ua

За словами очільника кафедри ВМС Національного університету оборони України Степана Яким'яка, під час операції зі звільнення Криму українські озброєння повинні діставати до кораблів Чорноморського флоту армії РФ, адже окупанти спробують евакуювати військові сили та награбоване майно з півострова.

Джерело: "Суспільне"

ЗСУ мають знищити Чорноморський флот 

Основне завдання Чорноморського флоту - не підтримка тих сил і військ, які обороняються. Це буде, швидше за все, евакуація. Всього флоту, кораблів, сил, засобів. І найголовніше - це спроба викрасти наше майно з Криму. Можемо згадати Другу світову війну - це так відбувалося, - підкреслив Яким'як.

Він переконаний, що Росія спробує перевести Чорноморський флот до Новоросійська та інших портів у Чорному морі, через це необхідно, щоб українські військові могли вражати кораблі Чорноморського флоту РФ.

На жаль для противника, його дії стереотипні, безініціативні. Досвід ураження крейсера Москва та інші успішні операції говорять про те, що у нас зараз стратегічна ініціатива, інтелектуальна ініціатива, і вона нікуди не поділася, - зазначає Яким'як.

Чи можуть окупанти почати бойові дії на півдні України 

На думку Яким'яка, злочинна армія РФ може провести десантну операцію на Чорноморському узбережжі тільки у разі радикальної зміни ситуації на ключових ділянках фронту.

Якщо раптом у противника стане сил вести наступ зі сходу і з півдня. Якщо він зможе охопити південні регіони, наприклад, через Миколаїв, тоді виникне потреба у противника висаджувати морський десант. Далі він буде вирішувати для себе, чи буде це можливо, - пояснює Яким'як.

На його думку, в росіян не має достатньої кількості сил для проведення подібної операції.

Це їм не під силу: ні морально, ні психологічно, ні інтелектуально. Противник не здатний зараз розгорнути такі дії. Ми посилюємо свою оборону, маємо нові засоби і зразки озброєння, нові здібності. Думаю, їх шанси не тільки зменшуються, а зараз приблизно дорівнюють нулю, - наголошує Яким'як.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?