Під Кремінною військові РФ зазнали важких втрат та відступили — Гайдай
Категорія
Україна
Дата публікації

Під Кремінною військові РФ зазнали важких втрат та відступили — Гайдай

Під Кремінною військові РФ зазнали важких втрат та відступили — Гайдай
Джерело:  online.ua

Як повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай, злочинна російська армія кілька днів поспіль намагалась посиленно наступати в районі Кремінної, але зазнала важких втрат та відступила назад. 

Джерело: Telegram-канал Сергія Гайдая

Що відомо про ситуацію на сході України 

Гайдай зазначив, що попри вкрай важку ситуацію на Луганщині, українські військові повністю контролюють ситуацію.

Декілька днів тому було дуже багато потужних атак. Основні зусилля були кинуті на Кремінському напрямку. Ворог не дає спокою й в напрямку Білогорівки, там постійні обстріли з танків, важкої артилерії і авіації, - підкреслив Гайдай.

За його словами, в районі Кремінної ворог в результаті спроб наступу зазнав важких втрат та дозволив українським військовим перепочинок.

Вони відтягнулися, адже їм треба було поповнити свої підрозділи, оскільки були достатньо розбиті. Намагалися йти навіть колоною техніки, але після гарної відповіді від наших захисників вони так само відійшли назад, - зазначив Гайдай.

Зазначимо, що за інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українським військовим вдалось відбити втрачені позиції на Донеччині, а в районі Вугледару ведуться запеклі бої.

Зокрема, окупанти продовжували спроби наступу на північний захід від Сватового на тлі суперечливих тверджень про просування росіян 11 лютого.

Російський військовий блогер стверджував, що бої біля Гряниківки (53 км на північний захід від Сватового) тривають і що російські війська встановили контроль над Дворічною (55 км на північний захід від Сватового).

Міністерство оборони Росії (МО) заявило, що російські війська повністю захопили Дворічне (53 км на північний захід від Сватового) 10 лютого, і, можливо, цей "воєнкор" переплутав ці два населені пункти.

За твердженнями іншого військового блогера, було передчасно оцінювати, чи захопили російські війська Дворічне, оскільки воно знаходиться дуже далеко від російських позицій, але інший "воєнкор" зазначив, що його колега, ймовірно, переплутав Дворічне з Дворічною.

Аналітики зазначають, що не спостерігали візуальних підтверджень того, що російські війська знаходяться в Дворічному, ані того, що російські війська просувалися ближче до Дворічного.

Російський "воєнкор" також заявив, що російські війська здійснили невдалий штурм Стельмахівки (15 км на захід від Сватового).

11 лютого російські війська продовжували наступальні дії в районі Кремінної. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Кремінної, Шепилового (8 км на південь від Кремінної) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної). В українському Генштабі також повідомили, що російські війська зміцнюють угруповання сил у районі Кремінного.

На кадрах, опублікованих 10 лютого, стверджується, що російські частини 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії знаходяться в районі Кремінної. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 лютого, показують, що російські війська, ймовірно, забезпечили маргінальне просування на захід від Шепилового. Російський "воєнкор" стверджував, що російські війська вели штурм з Діброви (5 км на південний захід від Кремінної) у напрямку Зарічного (17 км на захід від Кремінної).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?