Під Новочеркаськом у Ростовській області спалахнула військова частина
Категорія
Події
Дата публікації

Під Новочеркаськом у Ростовській області спалахнула військова частина

Під Новочеркаськом у Ростовській області спалахнула військова частина
Джерело:  online.ua

Під Новочеркаськом в Ростовській області спалахнула пожежа на території корпусу військової частини армії РФ. 

Джерело:  Donday

Що відомо про пожежу у військовій частині в Ростовській області 

Зазначається, що в результаті пожежі один з військових корпусів повністю згорів.

Пожежа розпочалася вранці 27 грудня. Вогонь знищив один із побудованих у 2016 році корпусів 150-ї мотострілецької дивізії.

Через що сталося загоряння і коли вдалося загасити пожежу, наразі не ясно. Також незрозуміло, чи є жертви.

Спеціалізовані відомства не дають коментарів із цього приводу.

Між тим військовий експерт Олег Жданов заявив про ганебне відношення командування окупаційної армії РФ до власних загиблих солдатів у війні проти України.

Зокрема, за його словами, окупаційна армія РФ лишає власних загиблих військових на полі бою. У зонах інтенсивних боїв, зокрема у Бахмуті, поле бою встелене трупами росіян. Ситуація на межі екологічної катастрофи.

Влітку, коли вони не забирали тіла, вони розкладалися, їх розтягували дикі тварини, поїдали собаки. Трупна отрута потрапляла у грунтові води. Це була величезна проблема. В кращому випадку росіяни забирали тіла, коли вже не було як пройти. В кращому випадку росіяни забирали тіла своїх вбитих солдат в яри. Шукали якісь яри, стягували туди тіла і просто звалювали, - зазначив Жданов.

Зараз ситуація трохи змінилася на краще, адже під дією низьких температур повітря тіла повільніше розкладаються. Втім, весною під час відлиги отруєння територій трупними отрутами та запахами повернеться з новою силою.

Ситуація складна через небажання російського військово-політичного керівництва забирати свої тіла. Така кількість трупів може викликати соціальний вибух у Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?