Підготовка та дестабілізація: надійшли невтішні новини з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Підготовка та дестабілізація: надійшли невтішні новини з Донбасу

Підготовка та дестабілізація: надійшли невтішні новини з Донбасу
Джерело:  online.ua

Російський агресор вдається до дестабілізації ситуації на Донбасі попри свої "миротворчі" заяви. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

За даними командування, бойовики під час новорічних свят облаштували вогневі точки для провокацій та ударів по позиціях українських військових. Паралельно з цим ворожі снайпери шукали вразливі місця в обороні.

"Крім того, до передових підрозділів 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК прибули зведені мобільні снайперські групи, інтенсивна підготовка яких здійснювалась під керівництвом російських кадрових офіцерів наприкінці грудня 2019 року", - зазначили у Міноборони.

Українська сторона зафіксувала протягом доби 7 січня два обстріли з ворожих позицій. Від початку середи, 8 січня, до 12:00 того ж дня вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, український президент Володимир зеленський у грудні після переговорів на вищому рівні з РФ стверджував, що необхідно добитися стійкого режиму припинення вогню вже до Нового року.

Як повідомляв ONLINE.UA, спеціалісти Bellingcat оприлюднили нове розслідування щодо війни на Донбасі. Вони знайшли свідчення артилерійських ударів по Україні безпосередньо з боку російської армії. Йдеться про агресію у 2014 році, коли РФ атакувала ЗСУ зі своєї території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?