Підіграє Медведчуку і Коломойському — експерт розніс вщент нове рішення Верховної Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Підіграє Медведчуку і Коломойському — експерт розніс вщент нове рішення Верховної Ради

Підіграє Медведчуку і Коломойському  — експерт розніс вщент нове рішення Верховної Ради
Джерело:  24 канал

Очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін звертає увагу українців на те, що у зв'язку з перервою в сесійній роботі Верховної Ради у підвішеному стані опинилось Агентство запобігання корупції, роботу якого заблокувало рішення Конституційного суду. Експерт зауважив, що кожна фракція і депутаться група у парламенті подала свій законопроєкт, однак до голосування у ВРУ готовий лише проєкт спікера Дмитра Разумкова. За словами Шабуніна, законопроєкт Разумкова не розв'язує найголовніші проблеми, тому сенсу в його ухваленні немає. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Антикоруаціонер поскаржився на те, що законопроєкт Разумкова не відновлює покарання за брехню в декларації, а також не відновлює повноваження НАЗК.

"Він не стосується Конституційного суду України. Він взагалі не реагує на конституційну кризу, яка зараз є найбільшою загрозою. Адже КСУ в будь-який момент може знести велику кількість важливих реформ", – поскаржився експерт.

За словами Віталія Шабуніана, цей законопроєкт може розв'язати проблеми з декларуванням, якщо його ухвалять у першому читанні, а перед другим виправлять відповідні норми. Очільник ЦПК стверджує, що критичний обман законопроєкту Разумкова полягає в тому, що його ухвалять таким, який він зараз є, тобто без допрацювання перед другим читанням. Це означає, що, найімовірніше, кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях не повернуть до 2021 року.

"Складається враження, що парламент підіграє Медведчуку і Коломойському, які стоять за рішенням КСУ", – озвучив свою думку з цього приводу Віталій Шабунін.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно український лідер Володимир Зеленський вирішив дати оцінку скандалу, який виник через скандальне рішення КСУ. На думку українського президента, за всім цим стоїть змова частини старих еліт і олігархів проти чинного глави держави та проти усіх укранців. Зеленський не захотів публічно називати прізвища своїх ворогів, наголосивши, що їх і так всі знають. Український лідер назвав їх "чортами з політичного пекла", які відкрили свої справжні обличчя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?