Підірвете нашу довіру: в НАТО поскаржилися на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Підірвете нашу довіру: в НАТО поскаржилися на Україну

Підірвете нашу довіру: в НАТО поскаржилися на Україну
Джерело:  interfax.com.ua

Заступниця глави Представництва НАТО в Україні Шерон Ірон на "круглому столі" в Києві заявила, що Україні не варто відкладати реформу СБУ, оскільки це може підірвати довіру її союзників та членів Альянсу, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Реформа СБУ була підкреслена, як ключовий пріоритет, як в комплексному пакеті допомоги Україні, який був узгоджений на Варшавському саміті НАТО в 2016 році, так і в річній національній програмі України. Недоцільно продовжувати відкладати цю критично важливу реформу, тому що це серйозно підірве довіру союзників", - сказала вона.

В НАТО вкотре наголосили, що реформа СБУ є однією з основних в реформуванні нацбезпеки України, адже вона повинна зробити з СБУ демілітаризовану, деполітизовану, ефективну структуру з забезпечення внутрішньої безпеки з розвідувальними функціями і запобігання злочинності.

Ірон підкреслила, що союзники України в НАТО брали участь в розробці концепції реформування СБУ і продовжать допомагати Україні на цьому шляху.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні стартував масштабний проект Трастового фонду НАТО  із захоронення радіоактивних джерел "Ліквідація могильника радіоактивних відходів, які зберігаються на об’єкті "Цибульове", що на Кіровоградщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?