Підліткам дозволили використовувати гроші за програмою єПідтримка
Категорія
Україна
Дата публікації

Підліткам дозволили використовувати гроші за програмою єПідтримка

Підліткам дозволили використовувати гроші за програмою єПідтримка
Джерело:  online.ua

Кабмін склав перелік статей, за якими підлітки у віці від 14 до 17 років зможуть витратити тисячу гривень за вакцинацію від COVID-19 у рамках програми "єПідтримка".

Джерело:  Урядовий портал

Підлітки долучаються до програми єПідтримка

Зокрема, отримані за вакцинацію гроші підлітки зможуть витратити на оплату у разі проживання у гуртожитках, на придбання книжок або підручників, проведення дадаткового тестування у рамках ЗНО.

Наразі у Кабміні продовжують розширювати цей список та обіцяють представити його у завершеному вигляді вже через 10 днів.

Мінекономіки разом із Мінцифрою та МОН у 10-денний термін мають підготувати проект постанови з переліком того, на що можна буде витратити 1000 грн.

Фото - facebook.com/moz.ukr

На купівлю послуг у сфері освіти, харчування в закладах освіти, проживання у гуртожитках, проходження додаткових предметів ЗНО, купівлю книжок і періодичних видань, товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів, - повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка.

Сьогодні у Кабміні узгодили дію єПідтримки щодо придбання ліків

В уряді схвалили рішення про те, що вже з 24 січня українці віком від 60 років зможуть придбати в аптеках ліки за гроші, отримані після вакцинації від COVID-19 у рамках програми "єПідтримка".

Згідно з рішенням уряду, придбати ліки за програмою зможуть лише особи віком від 60 років. Зокрема, мова йде як про рецептурні, так і не рецептурні препарати.

Придбання ліків за програмою буде можливим в аптечних закладах та інтернет-аптеках.

При цьому у момент сплати за придбані ліки банки будуть забов’язані перевіряти вік людини.

Наголошується, що за програмою можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь що у аптеці.

Кабмін під час сьогоднішнього засідання ухвалив рішення про скорочення терміну дії COVID-сертифікатів, що видаються після отримання двох доз вакцини, з 365 до 270 днів.

Зазначається, що сертифікати про отримання бустерної дози вакцини почнуть діяти після реалізації необхідних технічних заходів.

У пояснювальній записці до проекту рішення йдеться про те, що країни ЄС скорочують термін дії свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 до 270 днів.

Зокрема, це відбулось у Ліхтенштейні, Німеччині, Литві, Латвії, Австрії, Чехії. Очікується, що згодом термін дії COVID-сертификатів буде скорочений і в інших країнах ЄС.

В уряді також встановили правила видачі та термін дії сертифікатів після отримання бустерної дози вакцини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?