Підозрюваний у хабарництві мер Сум Лисенко отримав запобіжний захід
Категорія
Україна
Дата публікації

Підозрюваний у хабарництві мер Сум Лисенко отримав запобіжний захід

ВАКС
Меру Сум обрано запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд України обрав міському голові Сум Олександру Лисенку запобіжний захід. Мера міста підозрюють у хабарництві.

Меру Сум обрано запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд України обрав міському голові Сум Олександру Лисенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Йдеться про справу, у якій підозрюють очільника Сум та директора департаменту інфраструктури міста Олександра Журбу в хабарництві.

За рішенням суду, Олександр Лисенко залишиться під вартою до 2 грудня 2023 року із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн грн.

У разі внесення застави його зобов‘язали прибувати за першою вимогою, не покидати місто Суми без дозволу, повідомляти прокурора про зміну місця проживання та заборонили спілкуватися з депутатами Сумської міськради. Засідання щодо арешту майна очільника Сум проведуть в іншу дату.

У коментарі кореспонденту Суспільного Олександр Лисенко сказав, що під час обшуків, у нього не було ніяких коштів:

Неправомірної вигоди я не вимагав ні від кого. І сьогодні те, що слухалось у суді, аргументацію я свою надав. Мені кошти не пропонували і я їх не отримував. Цих грошей я не бачив, не отримував і поруч з ними не знаходився. З фото можна подумати, що я був поруч з тією машиною, де були гроші. Але це не відповідає дійсності.

Очільник міста зазначив, що обвинувачення просило заставу у 10 млн грн.

Справа Олександра Лисенка: що відомо

Ввечері 2 жовтня НАБУ і САП спільно з СБУ затримали Олександра Лисенка та Олександра Журбу під час отримання ними частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис грн з місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття.

Олександру Лисенку та директору департаменту інфраструктури міста Олександру Журбі, яких затримали на отриманні хабаря 2 жовтня, повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?