СБУ затримала на хабарі мера Сум Лисенка
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала на хабарі мера Сум Лисенка

НАБУ
Мера Сум Лисенка затримало СБУ

Увечері 2 жовтня СБУ було затримано на хабарі мера Сум Олександра Лисенка. Також арештовано його спільника – директора Департаменту міської ради Олександра Журбу.

Мер Сум Лисенко попався на хабарі

НАБУ і САП спільно з СБУ викрили «на гарячому» Сумського міського голову Олександра Лисенка та директора Департаменту міської ради Олександра Журбу.

Сумського міського голову та директора Департаменту ЖКГ міськради викрили під час одержання останнього траншу – 1,4 млн грн – за прийняття рішення про встановлення тарифу та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства, – йдеться на сторінці НАБУ у Facebook.

Загальна сума неправомірної вигоди – 2 130 000 грн.

Наразі тривають першочергові слідчі дії та обшуки у фігурантів справи.

Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Пізніше посадовцям буде обрано запобіжний захід

ЗМІ повідомляють, що керівник міста, обраний від партії «Батьківщина», вирішив заробити на смітті та тарифах – вимагав грошей від компанії, що займається побутовими відходами.

Нардепу Гуньку повідомили про підозру

За даними слідства, Гунько запропонував підприємцю отримати землю у сфері управління держпідприємств під обробку.

Свої «послуги» він оцінив у розрахунку 130 доларів США за 1 га землі.

У НАБУ зазначають, що нардеп одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України.

8 серпня Гунька затримали з двома спільниками з хабарем від підприємця, 85 тисяч доларів були першим траншем.

Загальна сума неправомірної вигоди повинна була становила 221 тис. доларів. Спільники запропонували надати підприємцю для обробки ріллі площу 1700 га одного з державних підприємств.

Розслідування цих фактів розпочато за заявою підприємця, у якого вимагали неправомірну вигоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?