Підпал будинку Шабуніна - поліція шокувала новим рішенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Підпал будинку Шабуніна - поліція шокувала новим рішенням

Підпал будинку Шабуніна - поліція шокувала новим рішенням
Джерело:  online.ua

23 липня очільник правління та співзасновник Центру протидії корупції Віталій Шабунін виступив з неочікуваною заявою - він повідомив, що його будинок підпалили. Співзасновник ЦПК Дарія Каленюк пізніше розповіла журналістам, що на місці пожежі у будинку Шабуніна знайшли залишки вибухівки. Однак поліція Київської області заперечила інформацію про знайдені рештки від вибухових пристроїв - вони назвали це недостовірною інформацію та поскаржилися, що подібні заяви можуть зашкодити розслідуванню. Згідно з останніми даними, поліція зареєструвала провадження по умисному пошкодженню майна шляхом підпалу (ст. 194 ч2 ККУ). Сам Віталій Шабунін переконаний, що це був замах на його життя та життя членів його родини - батьків, дружини, та 2 дітей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення активіста у Фейсбук та пресслужбу поліції Київської області.

"Всередині будинку усе ще гірше, ніж зовні. Для життя він непридатний. Будинок не застраховано. Банально руки не дійшли. Поліція зареєструвала провадження по умисному пошкодженню майна шляхом підпалу (ст. 194 ч2 ККУ). Я не погоджуюся з такою кваліфікацією. Підпал вночі будинку, в якому сплять люди, - це не про пошкодження майна. Слава Богу, що сусідка не спала о 2:30 ночі, що дітей не було вдомі, що батько вчасно перекрив подачу газу в дім. Все могло закінчитися набагато гірше", - прокоментував ситуацію сам Віталій Шабунін.

В поліції стверджують, що додатковий огляд місця події проводили вибухотехніки, криміналістична лабораторія поліції Київщини, лабораторія НДЕКЦ МВС, залучені експерти пожежно-технічної служби ДСНС. Під час огляду вилучене пожежне сміття, сліди біологічного походження та інші речові докази - їх уже направили на проведення відповідних експертиз. За результатами висновків експертиз буде встановлено, яким чином сталося загорання будинку.

"Фахівці-експерти не виявили на місці пожежі будь-яких рештків вибухових предметів. Інформація про їх наявність на місці події, яка поширюється у ЗМІ, не відповідає дійсності. Також наявність вибухівки не підтверджується показами свідків, очевидців та іншими доказами", - стверджують представники поліції Київської області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава представництва ЄС в Україні зразу ж прокоментував  повідомлення про пожежу у будинку голови правліня Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?