Підступна атака: Меркель жорстко відповіла Макрону
Категорія
Світ
Дата публікації

Підступна атака: Меркель жорстко відповіла Макрону

Підступна атака: Меркель жорстко відповіла Макрону

У федеральному уряді Німеччині відреагували на резонансну заяву французького президента Еммануеля Макрона, яка стосується НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словам канцлерки Ангели Меркель, вона категорично не згодна з тим, що стан Альянсу нагадує "смерть мозку".

"На мій погляд, така підступна атака не потрібна, навіть якщо у нас є проблеми, й навіть якщо нам всі треба згуртуватися", - пояснила очільниця уряду.

Вона вважає НАТО "незамінним до нас" і зазначила, що має зовсім інший погляд на питання.

Нагадаємо, твердження французького лідера пов'язане зі ставленням адміністрації Сполучених Штатів до союзників блоку. Американський лідер Дональд Трамп протягом останніх місяців робив досить неоднозначні заяви щодо Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Еммануель Макрон у якості приклада згадав виведення військових підрозділів США з території Сирії. Цей наказ Трампа був одноосібним та став несподіванкою для союзників НАТО. Французький лідер вважає, що подібні випадки говорять про "кому", у якій перебуває блок через відсутність комунікації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?