Підсумкова декларація саміту G20: про що домовилися по Україні та ситуації в Керченській протоці
Категорія
Політика
Дата публікації

Підсумкова декларація саміту G20: про що домовилися по Україні та ситуації в Керченській протоці

Підсумкова декларація саміту G20: про що домовилися по Україні та ситуації в Керченській протоці

У Аргентині завершився саміт G20, за підсумками якого було підписано декларацію. Лідери "двадцятки" тільки під ранок 2 грудня досягли компромісу щодо ключових проблем, однією з яких стала ситуація в Керченській протоці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель домовилася в російським президентом Володимиром Путіним проводити переговори через загострення в Азовському морі в "нормандському форматі". Цю ідею підтримав президент Туреччини Реджеп Ердоган.

За підсумками саміту G20 главам країн також вдалося домовитися про реформування Світової організації торгівлі і прийняти новий документ з клімату, який, як і раніше, відмовився підписувати Трамп. Відомо, що домогтися підписів інших 19 членів також було непросто, через що переговори тривали до раннього ранку. Росія, Туреччина і Саудівська Аравія, за даними з французької делегації, сумнівалися до останнього.

Згадується в документі також і проблема міграції, але коротко. У декларації лише зазначено, що потік біженців являтся глобальною проблемою, яка несе гуманітарні, політичні, економічні та суспільні наслідки. Лідери "двадцятки" домовились спільно боротися з цією проблемою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель і Путін обговорили захоплення Росією українських кораблів і моряків в Керченській протоці. В ході переговорів канцлерка Німеччини висунула жорстку вимогу очільнику Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?