Підвищення цін на газ: в Кабміні назвали винних
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення цін на газ: в Кабміні назвали винних

Підвищення цін на газ: в Кабміні назвали винних

Голова уряду Володимир Гройсман стверджує, що «Нафтогаз» безпідставно вирішив підвищити ціни на газ у червні і планує зробити це ще в липні. Тому він вимагає негайно знизити тарифи. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », про це Гройсман заявив сьогодні під час чергового засідання уряду.

За словами очільника Кабінету міністрів, зобов’язання дотримуватися ринкових цін на газ Україна не може не виконувати. Але якщо ринкова ціна знижується, то й внутрішні тарифи для українців повинні бути знижені.

«Я в черговий раз бачу маніпуляцію і завищенні ціни з боку НАК «Нафтогаз України». Я говорю це абсолютно офіційно. Я вважаю, що «Нафтогаз» встановив на червень ціни, які вище ринкових. Таке ж саме вони планують зробити і на липень», – заявив Гройсман.

Далі прем’єр-міністр розповів, що його спеціалісти розробили нормативний документ, який не дозволить «Нафтогазу» зловживати монопольним становищем. «А вони монополісти ненажерливі», – додав він.

«Сьогодні ми приймаємо рішення, яке їх поверне на землю», – заявив голова уряду, пояснивши, що зараз ціни накручені «Нафтогазом» до 8800 грн за тис. куб. у деяких регіонах. Хоча ринкова ціна у червні складає 8000, а у липні прогнозується 7700.

Також Гройсман пообіцяв додатково ухвалити рішення про створення комісії з представників Рахункової палати, Антимонопольного комітету, Державної фіскальної служби та Держаудитслужи, яка має з’ясувати, за якою методикою формується ціни всередині НАК «Нафтогаз».

«Очікую, що в червні вони знизять ціну і дадуть прогноз на зниження у липні, і так до кінця року, відповідно до того, як буде змінюватися ціна на ринках Європи», – заявив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що вчора президент Володимир Зеленський відверто розповів про своє ставлення до уряду Гройсмана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?