Підвищення ціни на електроенергію – в уряді розповіли, що буде далі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення ціни на електроенергію – в уряді розповіли, що буде далі

Підвищення ціни на електроенергію – в уряді розповіли, що буде далі
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик роз’яснив питання про можливе підвищення вартості електроенергії в найближчі місяці. За словами чиновника, населенню не варто переживати за зростання ціни електричної енергії. Про це Насалик повідомив журналістам після завершення чергового засідання Кабміну, інформує ONLINE.UA.

Міністр енергетики пояснив, що введення ринку електроенергії відкриває для України дві можливості – створити конкуренцію на самому ринку і дати вибір українцям вибирати постачальника, чого раніше не було.

«Досвід інших країн, де відкривали ринок електроенергії, показує, що вартість електроенергії підвищувалася в середньому на 30-70%. Ми вивчили цей досвід. Те рішення, яке є сьогодні, дасть можливість не підвищувати вартість електроенергії для населення. Підвищень не було протягом трьох років, і зараз ціна збережеться», – розповів Насалик.

Глава Міненергетики додав, що в постанові уряду йдеться про те, що зобов’язання відкрити ринок електроенергії покладено на НАЕК «Енергоатом», «Укргідроенерго», а також на розподільчі мережі. При цьому держава гарантує, що до 31 грудня 2020 року ціна на електроенергію для населення залишиться незмінною.

Як відомо, плани запровадити відкритий ринок електроенергії з 1 липня 2019 року були розкритиковані на засіданні РНБО, а також в профільному комітеті парламенту. Запровадження ринку дасть можливість генеруючим компаніям напряму продавати електроенергію промисловим споживачам. Це призведе до підвищення тарифів для бізнесу, але збільшить прибуток атомних станцій, ГЕС та ТЕС.

Нагадаємо, що сьогодні в Кабміні назвали винних у підвищенні ціни на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?